Слънчево с температури до 33 градуса в сряда

07:15, 20 юни 18 25 662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места за кратко ще превали. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса, в София - около 28 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24-28 градуса. Температурата на морската вода е 23-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно в масивите от западната половина от страната, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. След обяд над Северна България и планинските райони ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Дневните температури ще са високи - между 29 и 34 градуса.

В петък по-късно през деня и през нощта срещу събота, под влияние на приближаващ добре изразен студен атмосферен фронт, над северозападната половина от страната, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количество. Очакват се градушки. С много слънчеви часове и с високи температури ще се задържи в югоизточната половина от страната. Предстои рязко понижение на температурите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама