Съветът за интеграция на хората с увреждания обсъжда законопроекта за личната помощ

07:40, 19 юни 18 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Законопроектът за личната помощ и вариантите за неговото финансиране ще бъдат обсъдени на днешното заседание на Националният съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет. Законопроектът ще бъде представен от омбудсмана Мая Манолова. Очаква се на заседанието да присъства и премиерът Бойко Борисов.

На заседанието са поканени представители на майките на деца с увреждания, които от 19 дни протестират с палаткови лагери в няколко града срещу неадекватната грижа за хората със специални потребности. 

В понеделник след поредната среща на майките със социалния министър Бисер Петков стана ясно, че има два варианта за финансиране на законопроекта - нискобюджетен и вариант с повече пари. Кой от вариантите ще подкрепи правителството, ще стане ясно след като стигнат до финансовото министерство. 
 
Палатковите лагери на протестиращите майки ще останат до окончателното приемане на закона за личната помощ.

Родителите на деца и младежи с увреждания настояват както за увеличение на инвалидните пенсии, така и за адекватно прилагане на правилата за отпускане на помощни средства. Вчера към градовете, които протестират се присъедини и Русе. Палатки бяха разпънати пред сградата на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама