София - под вода (ОБНОВЕНА)

19:13, 18 юни 18 25 1922 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обилен порой в София, само за минути над столицата се изляха десетки литра на квадратен метър. Подлезът към метростанцията на НДК се наводни.

Органите на реда успяха да изгонят хората, които снимат клипове и заключиха подлеза. Въпреки сериозното наводнение, метрото работи.

 

Засега има проблеми на метростанция "Сердика" и "Централна гара". Перловска река почти прелива, твърдят очевидци.

 

Подлезът на Софийския университет е непроходим. "Мол София" протече, Руски паметник и ул. "Раковски" също са под вода.

 

Шахтите в столицата не могат да поемат обилното количество вода.

 

 

 

Кръговото кръстовище към Драгалевци е обилно наводнено, има задръстване при бул. "Черни връх". На Триъгълника в кв. Надежда са спрени трамваи, което също допълнително затруднява придвижването в столицата.


Неблагоприятната метеорологична обстановка попречи на прякото предаване на футболната среща между Белгия и Панама, част от груповата фаза на Световното първенство по футбол в Русия. Правата за излъчването на първенството се държат у нас изключително от Българската национална телевизия, а от медиата излязоха с официално съобщение по темата:

Екипите на националната телевизия два месеца преди старта на първенството са подсигурили максимално излъчването на турнира от техническа гледна точка. Заявени са няколко вида трасета, които да дублират сигнала, в случай, че по едно от тях картината прекъсне. За съжаление изключително силната буря в столицата направи невъзможно приемането на сигнал по какъвто и да е начин за повече от половин час по време на срещата. В подобна ситуация би попаднала всяка българска телевизия, чиито технически мощности са локализирани в София.
Въпреки че не може да предвиди мащабите на бурята и метеорологичната обстановка, ръководството на Българската национална телевизия иска да се извини на зрителите за прекъсването на сигнала. В същото време екипите на телевизията ще продължат да отразяват по всички възможни начини най-големия футболен турнир.
Актуалните резултати в реално време можете да следите на sport.bnt.bg, както и в каналите ни в социалната мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама