БСП внася вот на недоверие към кабинета

07:30, 20 юни 18 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП внася вот на недоверие срещу правителството заради политиката му в сектор „Сигурност“. Решението беше взето на съвместно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на партията, а вотът ще бъде внесен самостоятелно от БСП. Освен това от БСП настояват за оставката на вътрешния министър Валентин Радев.

Като конкретни случаи, заради които искат оставката на кабинета „Борисов 3“, депутатите от БСП посочват бягството на затворниците от Централния софийски затвор, битовата престъпност в Угърчин, страха на хората от престъпници в Ботевград, както и авиокатастрофата с военния хеликоптер в Пловдив.

Според БСП премиерът Бойко Борисов трябва да понесе отговорност и за политиката на правителството за хората с уврежданията, а за пример посочиха ситуацията с оставката на социалния министър Бисер Петков, която първо беше приета, а после той бе оставен на поста си. 

Това ще бъде вторият вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“. Първият бе иницииран отново от БСП в началото на годината и бе свързан с темата „Корупция“, но не успя да събере необходимия брой гласове в пленарна зала.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама