22,9% от гърците не одобряват договора за името на Македония

17:05, 18 юни 18 / Свят 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

68,3% от гърците определят споразумението между Атина и Скопие като лошо, пише гръцкото издание"Прото тема", като се позовава на проучване на общественото мнение на социологическата агенция Marc.

Едва 22,9 на сто от запитаните одобряват договореностите между двете страни, пише БТА.

Според проучването споразумението се отхвърля от почти половината дори от гласоподавателите на управляващата партия СИРИЗА (48,9%). По-негативни към споразумението са настроенията сред жителите на Северна Гърция (76,1%), както и сред по-младите във възрастовата група 18-43 години (72,7%).

Мнозинството от избирателите (73,2%) смятат, че Гърция не трябва да приема включването на думата "Македония" в името на бившата югославска република. Сред жителите на Северна Гърция (гръцка Македония и гръцка Тракия) този дял достига до 81,4%.

Икономическата политика на правителството според проучването не среща по-добър прием сред гърците. На въпрос за гласуваната в четвъртък средносрочна финансова рамка до 2022 г., 83,6% изразяват убеждение, че тя ще донесе допълнителни икономически тежести, докато едва 3,9% очакват облекчаване на положението.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама