Три щъркелчета загинаха при пожар в девненското село (СНИМКИ)

15:45, 18 юни 18 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три новоизлюпени щъркелчета загинаха при пожар в девненското село Падина. Оганят е избухнал след станало късо съединение в съоръжение на „Енерго-Про“.

Местни жители, живеещи в непосредствена близост до стълба, върху който през пролетта семейство щъркели свило гнездото си, забелязали, че от горната част на съоръжението се разнася дим. 

Те незабавно подали сигнал на тел. 112 и след броени минути на място се отзовал екип на противопожарната служба в Девня.  Огнеборците нямало как да пристъпят веднага към гасителна и спасителна операция, тъй като по процедура първо трябва да се спре електроподаването, което е ангажимент на „Енерго-Про“. 

Цял час пожарникари и местни жители чакали авариен екип да дойде на мястото на инцидента, за да спре тока по дефектиралото съоръжение.

Това не е първият случай, при който птици от защитен вид намират смъртта си заради дефектирали или необезопасени съоръжения. През август 2014 г. цели ята щъркели в землищата на общините Варна и Аксаково загинаха или трайно бяха инвалидизирани при опита си да отлетят на юг от необезопасени далекопроводи на компанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама