Зетят на испанския крал влезе в затвора за укриване на данъци

12:40, 18 юни 18 / Свят 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зетят на испанския крал Фелипе VI влезе в затвора, след като загуби обжалването по получена присъда за корупция, съобщипа испанските затворнически власти.

Иняки Урдангарин (50 г.) - съпругът на испанската принцеса Кристина, влезе в затвора в Бриева, на стотина километра северно от Мадрид около 8 часа местно време, съобщи говорител на обекта за изтърпяване на наказания.

Бившият хандбалист, който е участвал в олимпиада, получи 5 години и 10 месеца затвор от Върховния съд на Испания, който го призна за виновен в измама и укриване на данъци, както и в други престъпления.

Съдът оправда Урдангарин по обвинението в подправяне на документи и намали произнесената през февруари 2017 г. присъда на предишна инстанция, която бе 6 години и 3 месеца.

Върховният съд потвърди и решението, според което принцеса Кристина (52 г.) се е облагодетелствала от престъпленията на съпруга си и нареди тя да плати 136 950 евро, като намали глобата на предишната инстанция, която бе 265 000 евро.

Урдангарин бе признат за виновен, че отклонил милиони евро между 2004-а и 2006 г. от фондацията, която ръководеше на остров Майорка.

Скандалът избухна през 2010 г., като допринесе за абдикацията на бащата на Фелипе крал Хуан Карлос.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама