БСП: Неглижира се отстраняването на шефа на Здравната каса

12:30, 15 юни 18 / Политика 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Всичко, случващо се в парламента, беше, за да се неглижира отстраняването на проф. Камен Плочев от Националната здравно-осигурителна каса", заяви зам.-шефът на БСП Жельо Бойчев пред журналисти в парламента.

Парламентът прекрати пленарното заседание поради липса на кворум. От БСП напуснаха залата, защото в дневния ред бяха добавени допълнителни точки, което според тях нарушава правилника на Народното събрание. Освен това червените се ядосаха, че оставката на шефа на Здравната каса проф. Камен Плочев беше насрочена за гласуване в петък, което те определиха като бързане и претупване, защото така няма да може да има стойностен дебат.

"Управляващите бягат от големите проблеми в здравеопазването. Кой носи отговорност за отстраняването на Плочев? Имаме претенции към председателя на парламента, Караянчева се опита да не приложи ясно разписаната процедура за поименна проверка на кворум. Отговорността за кворума в пленарна зала е на управляващото мнозинство, но няма да използвам този аргумент", отсече Бойчев.

"На какво обаче бяхме свидетели днес? Видите ли БСП излязло, че е политическата сила, която саботира решенията. Кога ГЕРБ се разбра и се усети, че е загрижена за хората и защо законопроектите, за които се плачеше преди малко не бяха предложени при приемането на програмата за работа на Народното събрание, която се гласува в сряда сутрин", каза още той, цитиран от вестник "24 часа".

Според него БСП са възразили остро срещу обичайната практика да се нарушава правилника. И допълни, че така народните представители не могат да гласуват, защото не са запознати със законопроектите.

"Те смениха един министър за година и един шеф на Здравната каса, за да не се отговори на въпроса - кой носи отговорност", отсече Бойчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама