Излагат непоказвани вещи на Кърт Кобейн в Ирландия

18:10, 15 юни 18 / Любопитно 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложба, посветена на покойния вокал на "Nirvana" Кърт Кобейн, отваря врати в Ирландия следващия месец, съобщи Reuters, цитирана от БТА.
 
Експозицията "Юношата Кърт Кобейн" включва дузина вещи на грънч певеца, част, от които непоказвани пред публика досега. Подборът е направен от семейството на звездата. На откриването на изложбата в Музея на иконите на стила в ирландския град Нюбридж, който е на 50 километра от Дъблин, ще присъстват дъщерята на Кърт Кобейн Франсис Бийн Кобейн и майка му Уенди О'Конър.

Певецът, който има ирландски корени, се самоуби през 1994 г. на 27-годишна възраст. Фоновете на Кобейн ще могат да видят зеления пуловер, който той носи на видеото към песента "Smells Like Teen Spirit", негови детски рисунки на анимационни герои, саморъчно написани текстове на песни, неговата синя кола Додж Дарт от 1965 г.
 
"С тази изложба искаме да насочим фокуса към корените на Кърт, към неговите идеи и творчески гений, за да вдъхновим хората да не губят творческото начало и детето в себе си", обясни сестрата на грънч легендата Ким Кобейн. Сред експонатите, изложени в малкия музей, са още дрехи, носени от актрисите Одри Хепбърн, Елизабет Тейлър, Грейс Кели. В него е имало изложби, посветени на певците Майкъл Джексън и Принс.

Идеята за експозицията с вещи на Кърт Кобейн е плод на дългогодишното приятелство на собственика на музея Уилям Дойл със семейството на музиканта. "Семейството му има чувството, че с тази изложба връща Кърт у дома", каза Дойл.

Откриването на експозицията ще е на 19-ти юли. Тя ще може да бъде видяна до края на септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама