Йоана Буковска се снима във филм за Пловдив

19:20, 14 юни 18 / Култура 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдив, който през 2019 г. ще се превърне в Културна столица на Европа, става снимачна площадка за седем филма това лято. Още утре снимките с Йоана Буковска започват. 

Режисьорът на „Откраднат живот“ Павел Г. Веснаков, който има зад гърба си още филмите „Чест“ и „Зевс“, ще удари клапата на късометражната лента „Химера“. За три снимачни дни, екипът ще заснеме историята за шофьор, който намира митично създание в задния двор на блока си. След като разбира, че полицията не може да му помогне е принуден да се обърне към Бог. Освен касивата Йоана Буковска пред камера ще застанат Георги Иванов, Даниел Рашев и Иван Пасков, а оператор е Орлин Руевски.

Тандемът Петър Вълчанов и Кристина Грозева, чийто имена стоят зад пълнометражните ленти „Урок” и „Слава”, ще покажат Пловдив през детските очи на Тео, която израства в града. Късометражният „Тео, която живее на покрива“ ще бъде заснет на покрив в близост до паметника Альоша от 23-ти до 27-ми юни, а ролите са поверене предимно на месни деца.

Двата късдометражни проекта са част от мащабната идея КиноПловдив, под шаката на която ще се заснемат общо седем кратки ленти, вдъхновени от Града под тепетата. Тези филми ще влязат в един общ пълнометражен, чиято премиера ще е през март 2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама