Представят последните рисунки на Светлин Русев

16:20, 14 юни 18 / Култура 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод на 85-годишнината от рождението на отишлия си наскоро голям български художник Светлин Русев в камерното пространство на галерия „Арте“ на ул. „Бузлуджа“ 31 днес ще бъде открита изложба с последните рисунки и скици на Маестрото. Вернисажът ще е от 16 до 20 ч.

Последните рисунки на Светлин Русев показват в „Арте“

По традиция на рождения си ден 14 юни акад. Светлин Русев всяка година правеше изложба, пазена до последния момент в дълбока тайна. Това се превърна и в празник, който събираше всички почитатели, приятели и колекционери на чаша вино в чест на любимия художник. „През годините изложбите изненада за рождения ден на Светлин ставаха все по-разтърсващи като идеи и неочаквани като реализация. Последната трябваше да бъде автобиография... автобиография, синтезирана в една творба - равносметка на един живот“, обяснява галеристката Гергана Борисова.

Изложбата в „Арте“ ще продължи само от 14 до 16 юни. От мениджмънта на галерията благодарят на художника Стефан Марков, чиято експозиция прекъсва за 3 дни, за да бъде почетена паметта на акад. Светлин Русев.

Събитието се провежда едновременно с това в СГХГ, където днес юни ще бъдат изложени постери със снимки на каменната композиция, която Маестрото искаше да постави до самата галерия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама