БДЖ започва предварителна продажба на билети до морето

14:40, 14 юни 18 25 879 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БДЖ въвежда петнадесетдневна предварителна продажба на билети за всички бързи влакове със задължителни запазени места до морските градове Варна и Бургас през летния сезон. Предварителната продажба започва от 15 юни и ще бъде в сила до 30 септември 2018 г.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава през летните месеци. По този начин се дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервация за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.

На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. 30-дневният срок за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

Националният железопътен превозвач напомня, че за определени влакове могат да се закупят онлайн билети.  Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама