Официално от МС: Срещите с македонския президент са отказани

11:35, 14 юни 18 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Срещите на премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева с македонския президент наистина са отказани, потвърдиха от Министерския съвет.

"Не искаме да се намесваме във вътрешните работи на нашата съседна държава. Нашата позиция е принципна и е ясна, както и на цялата международна общност. Ясна е и позицията на президента на Македония. Българското правителство не вижда смисъл да бъде използвано във вътрешнополитическите дебати в Скопие. Ключова за бъдещето развитие на нашата съседна държава е интеграцията в ЕС и НАТО и тя не бива да бъде поставяна под въпрос", се казва в съобщението на правителството.

Президентът на Македония Георге Иванов е на посещение в България и трябваше да има срещи с премиера и външния министър на нашата страна, на които се очакваше да бъде обсъдена темата за решението на спора за името.

Президентът Иванов отказва да приеме решението, договорено от премиерите на Гърция и Македония, което е Република Северна Македония. Това решение слага точка на продължилия 27 години спор между Скопие и Атина и открива пътя за европейската и атлантическа интеграция на Македония.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама