„Ню Бояна“ подпомага филмите на НФЦ

11:20, 14 юни 18 / Култура 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ню Бояна“ ще подпомага българските филми, класирани за държавна субсидия от Националния ни филмов център. Това стана ясно, след като шефът на НФЦ Жана Караиванова и изпълнителният директор на филмовото студио Ярив Лернер подписаха споразумение за сътрудничество.

"Целта ни, разбира се, е да подобрим качеството на проектите. Те имат творческа, но имат и продуцентска част, което означава, че трябва да се мисли и да се влагат средства не само в заснемането на лентата, но и в постпродукцията, промотирането и разпространението, "обясни Лернер.

Филмовият център ще служи единствено като координатор между българските продуценти и специалистите от „Ню Бояна“ в определянето на договорните отношения за партньорство между тях. Студиото от своя страна пък няма да има право на глас в определянето на това в посока на какви проекти ще бъдат раздавани субсидиите.

„Нашата задача е да помагаме на българските творци от чисто логистична гледна точка. Тоест, ако един режисьор дойде при нас и иска да заснеме как 400 слона преминават през гората, ние сме там, за да му кажем, че това няма как да се реализира“, допълни Лернер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама