Поставиха ударена от влак кола на жп прелез, за да предупреждава за опасности

20:00, 13 юни 18 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

11 души са загинали при инциденти на жп прелези у нас през последните 3 години, съобщиха от Националната компания ,,Железопътна инфраструктура''. Заради тази тревожна статистика, от компанията предлагат редица мерки, сред които за първи път и експониране на ударен лек автомобил от влак. Инсталацията се намира на един от най-натоварените прелези на обходното шосе на Враца по международен път Е-79, съобщи БНТ.

Само от началото на годината инцидентите на прелези са 13, с шестима ранени и двама загинали. Прелезът край Враца обаче е първенец в друга статистика - тук автомобилите най-често удрят и чупят бариерите, 73 пъти при 273 случая за цялата страна. Една от причините е, че не се спазват ограниченията на скоростта и ТИР-овете дори се изпреварват на жп прелеза.

Смачканата от влак кола, поставена на пилони край прелеза, е достатъчно красноречив пример, че при такъв удар едва ли ще има оцелели. Но шофьорите са скептични за възпитателния ефект от ужасяващата гледка на огънати ламарини.

''Младите от нищо не се стряскат, няма нужда от такива стряскащи неща, грозно е, в чужбина това нещо го няма. Всеки е длъжен да намали и да спазва правилата, тази кола никого няма да уплаши'', казаха шофьори.

Те смятат, че на опасните прелези трябва да се монтират и видеокамери за регистриране на скоростта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама