Автобусните превозвачи излизат на протест

07:40, 14 юни 18 25 1153 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автобусни превозвачи ще спрат всички междуградски автобуси за час и половина в протест срещу законопроект за създаване на автомобилна камара. Според текстовете тази камара ще предлага кои фирми да бъдат лицензирани и кои не. 

Браншовите организации в автобусния транспорт са единни в исканията си за спиране на проектозакона, който според тях дава цялата държавна власт в ръцете на  няколко човека, които са ключови в този бизнес и имат сериозна политическа подкрепа от управляващите.

Вносителят на предложението - депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов смята за неоснователни притесненията на бранша, а в отговор превозвачите поискаха  оставката му. 

Протести ще има в София, Варна, Бургас, Поморие, Ахелой, Пловдив, Пазарджик, Асеновград, Хасково, Ямбол. До малките населени места общественият транспорт няма да бъде спиран, увериха организаторите.

Протестът е предвиден за интервала от 14 до 15.30 ч., но още от сутринта на всички автобуси  ще бъдат поставени стикери с надпис „протест“, казаха от Националната асоциация на автобусните превозвачи, като уточниха, че умишлено са избрали следобедното време за  спиране на  автобусите по  дългите линии, за да не създават сериозни проблеми на хората. 

Предвиждат се и ефективни стачни действия от 25 юни.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама