Радев: Многократно алармирах, че ще стигнем до това да загиват летци

13:25, 12 юни 18 / Политика 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Лобизмът убива. Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи", каза президентът Румен Радев при посещението си във ВМА, където се срещна с бордния техник на катастрофиралия вертолет Ми-17 офицерски кандидат Алексей Каменов.

Държавният глава изказа съболезнования си на близките и колегите на загиналите летци. "Важното е, че Алексей Каменов е в добро, стабилно състояние, той е човек със силен дух", посочи Радев, цитиран от БТА.

"Това е една голяма трагедия и призовавам да няма политически спекулации по нея, защото не е морално", подчерта президентът.

"Мнозинството прекрати модернизационните процеси в армията, върна ги в изходна точка", коментира държавният глава. "Предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха? Вместо да идат за ремонт на техника и подготовка, те пак отидоха за саниране. Отдалечаваме се от възможностите които трябва да имаме", каза държавният глава.

Многократно през годините аз алармирах, че ще стигнем до положението да загиват летци. Министър Каракачанов е поставен в едни политически, финансови и правни рамки, от които той повече от това не може да направи”, заяви той.

В 14:30 часа държавният глава Румен Радев ще посети Авиобаза „Крумово“, където ще разговаря с командния състав на авиобазата и на Военновъздушните сили, съобщиха от президентския пресцентър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама