Законова промяна разрешава лова с лъкове

16:00, 16 юни 18 25 591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изменения в Закона за лова и опазването на дивеча ще разрешат използването на лъкове при лов в страната. Новият законопроект е публикуван за обществено обсъждане, като според него ще може да се ловува освен с гладкоцевно или нарезно огнестрелно ловно оръжие и с пневматично оръжие.

В новите текстове се създава възможност лицата, стопанисващи дивеча и имащи издадено разрешение за съхранение на ловно оръжие и боеприпаси да могат да го предоставят за ловни цели на физически лица, ловуващи по линията на организирания ловен туризъм, след представяне на валиден билет и разрешение за носене и употреба на съответната категория ловно, огнестрелно оръжие. Също така се облекчава режима за съхранение на служебното огнестрелно оръжие от служителите с контролни функции, които ще могат да го съхраняват по постоянен адрес.

С направените изменения и допълнения в закона се цели да бъдат преодолени недостатъците на действащата до момента нормативна уредба, рефлектиращи върху ползването и стопанисването на дивеча в ловностопанските райони на ловните дружини, се посочва в мотивите на новия закон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама