Обсъждат въвеждане на дигитално обучение в училищата

09:40, 01 юни 18 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въвеждане на дигитално образование в българските училище е темата на дискусията “Образование 4.0”. В нея участват еврокомисарят Мария Габриел, образователният министър Красимир Вълчев и кметът на София Йорданка Фандъкова. Своят опит и мнение ще кажат училищата, родителите, учениците. 

Българските деца са много активни в интернет и това не е пречка, а възможност за подобряване на учебния процес. Техните навици за онлайн комуникация и използване на глобалната мрежа могат да бъдат използвани като база за постепенно пренасочване на учебния процес в новата дигитална среда.

Целта на кръглата маса е да набележи стъпки за въвеждане на дигитални форми на обучение в училищата. С дискусията се поставя началото на дългосрочен проект за развитието на новите технологии в обучението и за повишаване на дигиталната грамотност на децата.

Една от основните задачи е постигането на консенсус за формулировката на “дигитално образование” - какво включва понятието и какви са елементите, които обучението трябва да съдържа, за да бъде определено като дигитално.

Модератори на панелите в дискусията са издателят на “Медийна група България” Венелина Гочева, основателят на Дигиталната национална коалиция Гергана Паси, директорът на 119-о средно училище “Акад. Михаил Арнаудов” в София Диян Стаматов и координаторът на НП “Обучение за IT кариера” Ангел Георгиев.

Партньори са образователното министерство, Столична община и Дигиталната национална коалиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама