Над 1000 души тръгват по стъпките на Ботевата чета

07:30, 28 май 18 25 1211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

1166 души на различни възрасти от цялата страна тръгват тази сутрин по стъпките на Ботевата чета. Националният туристически поход от Козлодуй до връх Околчица се провежда за 72-и пореден път. Те са ученици и учители от общините Враца, Козлодуй, Борован, Бяла Слатина, Роман, Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Айтос, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пловдив, София, Стара Загора и Ямбол, студенти и граждани от цяла България.

Ръководител на похода за поредна година е Евгени Филипов. Патриотичната инициатива ще има богата художествена програма през местата, където преминава похода. Следовниците на революционера ще присъстват на концерт на трио "Сопрано", патриотични беседи от Тихомир Машов и спортно-туристически игри, организирани от Сдружение "Приказката".

Походът по стъпките на Ботевата чета е най-масовата родолюбива, туристическа проява у нас. Участниците на различна възраст от цялата страна ще вървят пет дни по 120-километровия маршрут от Козлодуй до връх Околчица. 

"Това е за подрастващите правилната насока - да се ориентират към туризма и да бъдат родолюбци", обясни Евгени Филипов - ръководител на похода, пред БНР.

"За мен Ботев е един от героите на България, които са множество, но той е един от най-известните с най-добра кауза - да освободи България от Османската империя с несравнима храброст и несравнимо желания", добави едно от многото децата, които участват в похода за пореден път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама