„Лъвовете“ надиграха Аржентина и се прибират в България с две победи

14:15, 27 май 18 / Спорт 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Мъжкият национален отбор приключи по най-добрия начин участието си в първия състезателен уикенд на Волейболната лига на нациите. В китайския град Нинбо тимът ни надигра Аржентина с 3-1 (19-25, 25-19, 25-21, 25-22) и се поздрави с втори успех в надпреварата. Далеч от родината, в трети пореден мач, нашите момчета бяха подкрепяни от малка, но много гласовита агитка.

Сблъсъкът предложи много емоции от първата до последната точка, а „Българските Лъвове“ отстъпиха в откриващия гейм с 19-25. В следващите три части състезателите водени от селекционера Пламен Константинов вдигнаха оборотите и успяха да стигнат до пълен обрат, който им осигури нови три точки.

Невероятен мач за тима ни изигра Николай Учиков! Диагоналът беше ефективен в атака и стана топреализатор с 26 точки! Светослав Гоцев се оказа непробиваем край мрежата за нападателите на Аржентина и приключи срещата с 13 точки, от които 5 блокади, а много силно се представи и Валентин Братоев, който допринесе с 15 точки. За южноамериканците Бруно Лима приключи с 12.
Така България приключи турнира в Нинбо с две победи и една загуба, след като в първия ден „Трикольорите“ надиграха домакина Китай с 3-2, а в събота отстъпиха на САЩ с 1-3.

Във втората седмица от Лигата на нациите сблъсъците ще се пренесат в България. От 1 до 3 юни националите ни, водени от Пламен Константинов, ще разчитат на подкрепата на родната публика в София. „Лъвовете“ играят съответно срещу Сърбия, Австралия и Русия в столичната „Арена Армеец“.

От 15 до 17 юни националният отбор на България очаква гореща подкрепа и от емблематичните фенове във Варна. Тогава, в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта в морската столица волейболистите ни се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия, Франция и Канада.

Билети за домакинските мачове на България в Лигата на нациите може да купите на eventim.bg и в партньорската мрежа на компанията в цялата страна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама