Илияна Йотова: Срещата ЕС-Западни Балкани беше безспорен успех

10:29, 26 май 18 / Политика 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Срещата на високо равнище беше безспорен успех", това заяви в студиото на „Събуди се“ по NOVA вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. По думите й имаше разведряване на отношенията Европа-Западни Балкани. Срещата успя и да разведри отношенията между страните от самите Западни Балкани.

Ориентацията и бъдещата евроинтеграция би помогнала много за сигурността на Европа“, посочи още Йотова. Тя коментира и срещата между президентът Румен Радев и държавния глава на Русия Владимир Путин .

Срещата беше такава, каквато беше замислена“, допълни тя.

Срещата беше по повод отминалия празник, като у нас се провеждаха редица прояви по повод Деня на просветата.

Няма как да не споделя огорчението си, че почти не се спомена за тези културни дни в България. Цялата енергия отиде в друга посока“, коментира вицепрезидентът.

По думите й президентът направи две важни срещи.

И като български президент зададе политическа рамка. Той изпълни своята мисия и за мен е странен диалогът, който се породи в България“, посочи Йотова.

Според нея по-важен е конкретният резултат.

Двете визити могат да постигнат много за България, за нашите интереси“, смята Йотова, коментирайки предстоящото посещение на премиера Бойко Борисов .

Не схващам целта на посещението на президента като възкресение на един или друг проект. Президентът поставя голямата тема за енергийната зависимост на Европа“, заяви още Йотова.

Вицепремиерът обясни, че е имала информация, че се готви визитата на Борисов, но без конкретните дати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама