Изкуството на Фрида Кало вече е достъпно онлайн

11:20, 26 май 18 / Култура 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази седмица Google направи достъпна за всички най-голямата колекция с картини и артефакти, свързани с живота и творчеството на  Фрида Кало, наречена  Faces of Frida. Над 800 картини, снимки, писма и други са налични на сайта и приложението на търсачката Arts and Culture напълно безплатно.

Google Arts and Culture описва събраната колекция като "близък поглед към многото лица на Фрида Кало в живота, изкуството и наследството ѝ." Онлайн могат да бъдат разгледани почти всичките ѝ картини в детайли, като можем да се запознаем с подробности относно конкретната творба - кога е създадена и какво символизират различните елементи на нея.

Снимка 358578

Снимките разказват за драматичния живот на мексиканската художничка, физическият недъг, който оставя травма и следа в ежедневието и в изкуството ѝ, подробности за политическите ѝ възгледи, сексуалността ѝ, както и сложната ѝ връзка със нейния съпруг - Диего Ривера. Потребителите на Google Arts and Culture могат дори да разгледат виртуално дома, в който Фрида живее почти през целия си живот, известната "Синя къща".

До света на Фрида Кало може да се достигне през сайта artsandculture.google.com или с приложението за мобилен телефон през iTunes и Google Play.

Снимка 358576

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама