Тръмп: Срещата с Ким Чен Ун може да се състои на 12-ти юни

17:15, 25 май 18 / Свят 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тръмп казва, че срещата на високо равнище със Северна Корея все пак може да се състои на 12-ти юни, твърди репортер на CNN, пише БТА.

Пред репортери Тръмп е съобщил, че след много мило изявление на Северна Корея, в момента се водят разговори между двете страни.

"Ние говорим с тях сега", казва американският президент, добавяйки да се разбере, че срещата на върха с Ким може дори да се състои и на 12-ти юни.

"Ние много искаме да я направим", съобщи Тръмп, говорейки за срещата на върха и добави, че "и те много искат да я направим".

В четвъртък американският президент съобщи в писмо до ръководителя на Северна Корея Ким Чен Ун, че планираната среща на върха за 12-ти юни в Сингапур няма да се състои.

За съжаление, заради огромния гняв и враждебност, който показахте в последното си изявление, смятам, че е неуместно в този момент да се състои дълго планираната среща. За това нека това писмо послужи за предизвестие, че срещата на върха в Сингапур - за доброто на двете страни, но в ущърб на света, няма да се състои“, се казва в писмото на американския държавен глава.

Писмото на Тръмп идва в отговор на севернокорейската словесна атака срещу вицепрезидента Майк Пенс, в която той беше наречен „невеж и глупав“ за неговите предупреждения за планираната среща на върха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама