Задържа се интересът на руските туристи към България

14:50, 25 май 18 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържа се интересът към България от страна на руските туристи както предишните години. Това заяви Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия, на среща с министър Николина Ангелкова в Санкт Петербург. Двамата разговаряха в рамките на Петербургския международен икономически форум (SPIEF), който се провежда от 24 до 26 май.
България се търси като много добро направление цена-качество и като сигурна дестинация, каза Сафонов. И добави, че информациите за очакван спад на руски туристи към България не са реални.
Той изказа благодарност към премиера Борисов и към министър Ангелкова заради доброто протичане на летен сезон 2017 г. Ръководителят на руския туризъм даде пример с бързата и адекватна реакция на българското правителство при решаването на проблем с руски деца в лагер по Черноморието. Тогава заради внезапната смърт на собственик на лагера можеше да се провали почивката на групата деца в Обзор, но след намесата на българските власти тя не само не бе прекъсната и приключи успешно, но бе приета и следваща смяна. Сафонов подчерта, че тясното сътрудничество с българския министър на туризма продължава.
Министър Ангелкова също потвърди, че не очаква отлив на руски туристи. Сафонов потвърди, че България е предпочитана дестинация за руските граждани. Двамата бяха единодушни, че трябва да се работи по-активно за рекламата на България в Русия. От първи юни започваме нова комуникационна кампания във федерацията, допълни Николина Ангелкова. Руската федерация остава един от най-важните пазари за входящ туризъм на България и данните от бизнеса сочат, че интересът към страната ни остава устойчив, стана ясно от думите й. През миналата година Русия зае 5-о място по брой туристи, посетили България – 557 915 души, а над 450 хил. руски граждани вече имат свой втори дом у нас. През майските празници България е била във водещата петица на дестинациите, предпочетени от руските туристи. Страната ни е утвърдена като едно от най-търсените места за семейна почивка. През 2016 г. България получи наградата на National Geographic Traveler за най-доброто направление за семейна почивка за руските туристи и продължава да задържа това внимание, стана ясно от думите на министъра. България е сред 10-те направления (в това число и Русия), които са най-търсени за лятна почивка от руските туристи според данните за април 2018 г.
Министър Ангелкова благодари за приетата от г-н Сафонов покана за участие във втория Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути през ноември 2018 г. в София. Тя го покани да присъства и на заседанието на Работна група “Сътрудничество в туризма” към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС) на 13 юни 2018 г. в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама