Защо трябва да ядем по едно яйце на ден

11:30, 27 май 18 25 1016 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ново изследване установява, че редовното похапване на едно яйце на ден драстично намалява вероятността от развитие на сърдечносъдови заболявания в бъдеще.

Екип от учени от Китай и Великобритания решава да проучи връзката между честотата на консумацията на яйца и риска от редица сърдечносъдови заболявания, като исхемичен инсулт и коронарни проблеми.

Изследователската група анализира данни от повече от 400 хил. човека от 10 различни области на Китай на възраст между 30 и 79 години.
На всички участници в изследването е зададен въпросът колко често консумират яйца.

Учените откриват, че хората, които ядат по едно яйце всеки ден, имат 26% намален риск от хеморагичен инсулт и 28% по-малък шанс за смърт, в следствие на горепосочения проблем. Редовно консумиращите по яйце на ден са и с 18% намален риск да починат от сърдечносъдови заболявания и имат 12% по-малка вероятност да развият исхемична болест на сърцето.

Разбира се, има редица причини, поради които човек може да развие сърдечни заболявания, които нямат нищо общо с консумацията на яйца, като тютюнопушенето и затлъстяването. Все пак авторите на проучването вярват, че резултатите от изследването показват явна връзка между двете, пише lifestyle.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама