Марковски: Иванчева не е нарушила закона, работейки от ареста

09:40, 25 май 18 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда арестуваната кметица на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха отстранени от длъжност от Специализирания съд. Това се случи, след като стана ясно, че Иванчева е уволнявала и назначавала хора от ареста. Оказа се, че макар и зад решетките, тя продължавала да подписва заповеди в качеството си на кмет и да ги предава по време на свиждане, за да стигнат до администрацията. Така е уволнила един от заместниците си - Румен Русев, който е и свидетел по делото срещу нея. Заповедта била занесена в общината от майка й.

До влизането на присъдата в сила Иванчева е невиновна. Магистратите не могат да я отстранят, докато няма присъда. До момента, за да облекчи ръководството от общината, тя си пускаше молби за отпуск. Тази жена си гори за работата”. Това каза адвокатът на арестуваната кметица Марин Марковски пред Нова телевизия.

Той заяви, че не знае дали майката на Иванчева е носила подписани от нея документи от ареста в общината в „Младост”. Защитникът обаче е категоричен, че тази дейност на кметицата не е била извършвана в нарушение на закона, защото тя все още не е била отстранена от длъжност.

Това е един коварен ход на прокуратурата. Те казват, че искат отстраняването й, защото с действията си от ареста въздейства на свидетели. Това категорично не е така, защото всички свидетели вече са дали показания. Тя няма нужда колегите й да я защитават, защото нея истината я защитава”, коментира още Марковски.

Той заяви, че ще обсъди с клиентката си дали да се обжалва решението на съда.

Тя може да поиска сама да се оттегли”, каза адвокатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама