Доналд Тръмп отмени срещата си с Ким Чен-ун

18:57, 24 май 18 / Политика 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Срещата между американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун, която бе насрочена за 12 юни в Сингапур се отменя.

В официално писмо до Ким, издадено от Белия дом, Тръмп каза, че "очаква с нетърпение" срещата на върха в Сингапур на 12 юни.

Но той пише: "За съжаление, въз основа на огромния гняв и откритата враждебност, изложени в най-скорошното ви изказване, чувствам, че е неподходящо по това време да има тази дълга планирана среща."

Тръмп заяви, че срещата няма да се проведе "за доброто на двете страни, а във вреда на света".

Макар че голяма част от тона на писмото включва съжаление и съдържа помирителни пасажи, тя включваше напомняне за размера на американския ядрен арсенал.
"Вие говорите за вашите ядрени способности, но нашите са толкова масивни, че се моля на Бога, че никога няма да се използват", пише Тръмп.

Днес Северна Корея официално обяви ,че е разрушила единствения си ядрен полигон и то в присъствието на чуждестранни журналисти. Но явно отлагането на срещата е сигнал за проблеми в отношенията на САЩ и Северна Корея, макар че причината за това решение на Тръмп, посочена в писмото му е основателна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама