Зенитната ракета „Бук“, свалила малайзийския „Боинг“ над Украйна, е руска

17:26, 24 май 18 / Свят 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ракетата, с която малайзийски пътнически самолет беше свален над Източна Украйна през 2014-а година, е изстреляна от установка на руската армия, обявиха днес за първи път разследващите инцидента, предаде агенция Франс прес.

Русия не е обявила, че нейна военна бригада е използвала ракети "Бук" в Източна Украйна по времето, когато там преди четири години беше свален малайзийски пътнически самолет. Това обяви главният прокурор по разследването Фред Вестербеке, след като холандски експерти обявиха, че ракетата, с която е свален самолетът, е изстреляна от установка на руската армия.

Това обявиха от следствието в Холандия, представяйки пред журналисти събраните факти и доказателства. Според представители на холандската полиция, освен представените факти има и други, които на този етап няма да бъдат оповестявани публично. Всички те обаче подкрепят извода на международната следствена група.

Малайзийският "Боинг 777", който изпълняваше курс от Амстердам до Куала-Лумпур бе свален на 17 юли 2014-а година година над Източна Украйна, над район, контролиран от проруски сепаратисти. В катастрофата загинаха 298 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама