Слънце в източните, дъжд и гръмотевици в западните райони

07:15, 24 май 18 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През нощта в Югозападна България облачността ще е значителна и на места там ще има превалявания и гръмотевична дейност. Над останалата част от страната ще преобладава ясно време. Ще е почти тихо. 

В четвъртък облачността в Западна България ще е по-често значителна. Главно там ще има превалявания, придружени с гръмотевици. Валежите ще са по-интензивни и на повече места в планинските райони в часовете около и след обяд. Вечерта явленията ще затихват. В източните райони ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури в повечето места ще са между 24 и 29 градуса, в София - 22-23 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи и след обяд ще е около средното за май.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с по-значителни увеличения на облачността в южните райони. Валежи са малко вероятни. Ще духа умерен североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са между 22 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 20-22 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд, на места - придружени с гръмотевици. Без валежи и с повече слънце ще се задържи в масивите в източните райони. Вечерта явленията ще отслабнат. Ще духа до умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

През следващите два дни времето остава неустойчиво, с вероятност за краткотрайни валежи и гръмотевични бури, има условия и за градушки. Явленията ще са главно в часовете около и след обяд и преди полунощ, в петък - главно в източната половина, в събота - из цялата страна. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб, в Източна България - умерен. Дневните температури слабо ще се понижат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама