"Евровизия": Не резервирайте билети за конкурса в Израел

14:50, 23 май 18 / Свят 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Организационният комитет на конкурса "Евровизия" призова феновете на песенната надпревара все още да не си поръчват самолетни билети за изданието й през 2019 година, което трябва да се проведе в Израел, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Вие вече се подготвяте за следващата "Евровизия? Ние също. Но засега не резервирайте самолетни билети, докато не се уточни къде и кога ще се състои конкурсът", пише в сайта на организаторите.

Според израелския вестник "Аарец" явно от "Евровизия" се опасяват от възможното "политизиране на конкурса". Победителката в тазгодишното издание на песенната надпревара стана представителката на Израел Нета Барзилай с песента "Toy". Премиерът на страната Бенямин Нетаняху вече съобщи, че конкурсът ще се проведе догодина в Ерусалим. Но статутът на града отново излезе на дневен ред тази пролет и предизвика масови протести на палестинците, при които имаше много жертви.

Освен това финалът на "Евровизия-2019" трябва да се състои в събота в 22 часа местно време. А това може да наруши святостта на шабата - еврейската събота, в която по традиция е забранена всякаква работа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама