ТОП 5: Водещите, заради които гледаме новини (СНИМКИ)

13:30, 23 май 18 / Любопитно 25 3432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всяка година основните канали промотират активно новите си формати и звездите, които ги водят или участват в журита. Някак встрани обаче остават силните фигури на журналистите, които всеки ден от екрана ни съобщават какво се случва в държавата.

Въпреки това, сред тях има безспорни любимци на зрителите. Интересна тенденция е, че в зрителските сърца остават предимно дамите. Последните години показаха, че представителите на силния пол отстъпват пред водещите-жени. С изключение на традиционно стабилния Николай Дойнов, останалите мъже са слабите звена в телевизионните двойки.

Затова представяме селекция на пет дами, заради които си заслужава да застанем пред екрана:

 

5. Радина Червенова - БНТ

 

След избора на Константин Каменаров за директор на националната телевизия мнозина очакваха Радина Червенова да се оттегли от титулярното място на водещ в “По света и у нас”. Това обаче не се случи - за радост на зрителите и за щастие на БНТ.

В момента Червенова безапелационно е най-добрата водеща на новини в държавната телевизия. Освен, че изглежда най-добре сред дамите на екран, тя е от последните имена-емблеми, с които можем да асоциираме “По света и у нас”. Стилна, умерена и владееща положението, Червенова демонстрира класа и опит, които трудно ще бъдат достигнати от друга в телевизията-майка.

Съпругата на Константин Каменаров вече записа името си в историята до Тролева, Тачева и Терзиева, а шефката на новините Уляна Пръмова вече трябва да се оглежда за бъдещата Радина…

 

4. Марина Цекова - Нова телевизия

 

Красива, умна и талантлива - три определения, които важат с пълна сила за Марина Цекова. Вече почти две години репортерката води сутрешните емисии новини в “Здравей, България!”. Преди Нова, Цекова е работила за сп. L’europeo. За репортажите си през 2014-а е удостоена с признанието „Достойните българи”. Същата година е отличена и от Българската търговско-промишлена палата за обективно отразяване на проблемите на бизнеса в страната. Марина стои зад някои от най-силните репортажи в ефира на Нова и освен това е продуцент на поредицата “Темата на Нова”.

Натрупвайки малко повече опит, тя ще е силен коз на канала в битката за сърцата на зрителите.

 

3. Биляна Гавазова - bTV

 

Конкуренцията между водещите в сутрешния ефир е сериозна, откакто Биляна Гавазова се завърна след майчинство. 

В момента Гавазова е най-добрият експортен продукт на Шумен в областта на медиите. Професионалният й път започва като репортер в местния клон на ДАРИК, после става водещ и главен редактор на регионалната станция. След това продължава кариерата си в София, като водещ на бизнес новини и сутрешен блок - отново в ДАРИК. 

Като репортер в bTV Биляна работи активно върху потребителски и социални теми. Рубриката й “Чети етикета” понякога преповтаря азбучни истини, но е припознавана от зрителите и дори накара Нова да “атакуват” с конкурент - огледална рубрика “На твоя страна” с Георги Георгиев. Но дори и да не беше рубриката, Гавазова намери своето място… там, където й е мястото - в сутрешния ефир. Остава стилистите и гримьорите на bTV да стават поне толкова рано, колкото става самата Биляна…

 

2. Миа Сантова - Нова телевизия

 

Едно от емблематичните лица на Нова - Миа Сантова, се завърна в екипа на телевизията като водеща на следобедната емисия в края на миналата година.

Сантова стартира кариерата си като международен редактор в отдел Новини на Нова телевизия в далечната 95-а, докато все още е студент в журналистическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски“. 

Освен значими световни събития, отразява и културния живот в столицата, а по-късно става и водещ на новините. След кратък период в Диема и Madame Figaro, Сантова води и авторско сутрешно публицистично предаване в ТВ7 - "Уикенд с Миа Сантова".

Връщането й на екран показа, че конкуренцията между водещите е безмилостна, макар и Нова да има дълга скамейка от резерви…

 

1. Лиляна Боянова - bTV

 

Безспорно, най-доброто лице в новините на българските телевизии в момента. Лиляна е втората водеща-двукратен носител на титлата “Мис ТВ чар”. Печели и двете титли години след Вяра Анкова, но в много по-конкурентна среда.

От старта на bTV Новините досега редица водещи са сядали в бялото студио на медиата. Единствено Боянова обаче е на нивото на първите дами в емисиите на канала - Ани Салич (която се върна към корените си в Нова) и Гена Трайкова. 

Стартирала кариерата си в радио, Лиляна изгрява на екрана на несъществуващата вече Про.бг. Още там тя разкрива потенциала си. Днес е от малцината активно снимащи дами, които в същото време четат новини. Безупречният й имидж се допълва от рубриката “Вярваме в доброто”, а визията и поведението й пред камера я правят незаменима - както в сърцата на зрителите, така и за шефовете на новини в bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама