Аврамопулос: България трябва да бъде приета в Шенген

11:00, 23 май 18 / Политика 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"България отлично охранява външната граница на ЕС с Турция и трябва да бъде приета в Шенгенското пространство". Това заяви  еврокомисарят по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос по време на среща с премиера Бойко Борисов.

Двамата обсъдиха напредъка в областта на миграционната реформа, както и борбата с тероризма и сътрудничеството в киберпространството.

Комисар Аврамопулоспристигна в страната, за да участва в конференцията ЕС-САЩ в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Еврокомисарят се срещна и с вътрешния министър Валентин Радев, с когото потвърдиха важността на трансатлантическия диалог и засиленото сътрудничество в борбата с тероризма и организираната престъпност. Европейската комисия отново подчерта готовността си да продължи съвместно със засегнатите държави-членки работата за постигане на визова либерализация.

Министър Радев увери комисар Аврамопулос в готовността ни да положим всички необходими усилия за постигане на максимален напредък по законодателните предложения в областта на сигурността и реформата на общата система за убежище.

Комисар Аврамопулос даде много висока оценка на работата на българското председателство и потвърди готовността на ЕК да подкрепя работата му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама