Жена, представяща се за майката на Скрипал: Не съм го виждала от 14 г.

16:15, 22 май 18 / Свят 25 735 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руската държавна телевизия направи интервю с жена, която твърди, че е майката на отровения във Великобритания бивш руски разузнавач Сергей Скрипал, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Преди седмица Скрипал беше изписан от болницата повече от два месеца след като беше отровен с нервнопаралитично вещество. Неговата дъщеря, която също беше отровена, беше изписана миналия месец.

Двамата Скрипал са
отведени на неизвестно място и не са се появявали публично. Руският Първи канал излъчи интервю с жена, която според телевизията е майката на Сергей Скрипал.

Тя каза, че не е разговаряла със сина си, откакто той е бил хоспитализиран и призова британските власти да позволят на Скрипал да й се обади. "
Не съм виждала сина си от 14 години. Искам да се срещна с него, искам да го прегърна силно близко до сърцето си", каза жената в интервюто, докато бършеше сълзите си. "Аз съм на 90 и не представлявам опасност за никого", допълни тя.

Нито британските власти, нито единственият известен родственик на семейство Скрипал в Русия са споменавали досега, че
майката на Сергей Скрипал е жива.

Сергей Скрипал е бивш офицер от руското разузнаване, който през 2004 г. е арестуван и осъден за шпионаж в полза на Великобритания. През 2010 г. отива в Обединеното кралство след размяна на пленници.

Преди да бъде отровен, води тих и спокоен живот в английския град Солсбъри на 145 км югозападно от Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама