Доналд Тръмп отказва мерки за сигурност за своя iPhone

15:55, 22 май 18 / Свят 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Президентът Доналд Тръмп е отказвал опитите за повишаване на сигурността на мобилния си телефон, предоставен от Белия дом, оставяйки го по този начин изложен на потенциални хакерски атаки и подслушвания, съобщи в понеделник сайта Politico.com, цитиран от БНР.

Според информацията Тръмп разполага с един iPhone на Apple, чрез който може само да се осъществяват повиквания и разговори, както и още един iPhone за Туитър и за други интернет приложения, но и двата нямата никакви допълнителни функции за сигурност.

Източници разказват пред Politico, че американският президент е отказвал да сменя ежемесечно своя телефон, мотивирайки се, че това е "прекалено неудобно" и са изминали цели пет месеца без мобилните устройство да бъдат проверявани от експерти по сигурността. Не е ясно колко често неговият телефон е бил заменян, докато той е начело на Белия дом.

Трябва да се има предвид, че телефонът на бившия президент Барак Обама е бил подменян всеки месец с цел сигурност.

Politico.com също така отбелязва, че двата мобилни телефона на Доналд Тръмп имат камера и микрофон, които обаче могат да бъдат достъпни за компютърни хакери.

Любопитно е да се отбележи, че по време на предизборната си кампания през 2016-а година Тръмп се противопостави на Хилъри Клинтън с оглед използването на частен имейл сървър, който е уязвим за хакерски атаки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама