Младо българско семейство е посетило 69 държави

15:00, 26 май 18 / Любопитно 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българска двойка е посетила 69 държави. Преди няколко седмици двамата се връщат от Сейшелските острови и Катар, където посрещат Великденските празници, а през юни планират разходка в Южна Испания. Най-далечното място, което семейството е посетило е Нова Зеландия, а най-студеното Исландия. Историята им предава БНР.

Бистра Якимова и Наце Сапунджиев се запознават преди осем години. Свързва ги не само любовта, но и общата им страст към пътуването. Работят в IT сектора, пишат книги, преподават танци, поддържат свой онлайн блог, в който описват всяко приключение и заразяват все повече хора със своя ентусиазъм за пътуване. За тях най-ценното богаство от пътешествията остават спомените и запознанствата с хората. 

Първите им общи дестинации са островите Тасос и Бали. Спомнят си с усмивка за престоя им в Япония, а африканските страни Кения и Сенегал са сред любимите им дестинации, към които често се връщат. Държавата, в която се чувстват най-добре, е Нова Зеландия.

"Едно от местата, където бихме искали да се върнем задължително пак, даже да поживеем там. Има различни неща за разглеждане. На север е доста по-топло. Има и плажове. На юг има ледници и се приближаваме към едни необятни острови със свят, който може да се види само там и никъде другаде", споделя Наце. Бистра добавя: "Природата е зашеметяваща и много добре опазена". 

Другата дестинация, която Бистра и Наце препоръчват е Кения. По думите им, начинът на живот в африканската държава доказва, че ключът към щастието се крие в малките и необикновени неща. 

Семейството разказва, че сред десетките държави, които е посетило, няма място, което ги е разочаровало. Има страни обаче, в които са изпитали културен шок и една от тях е Индия. "Страна на контрастите. Най-простото нещо да пресечеш едно кръстовище си е голямо предизвикателство там. Всичко се движи без значение дали има пешеходци, но иначе всичко спира, ако минава крава. Също така минаваш покрай нещо лъскаво, скъпо, а до него боклук, плъхове, пълен хаос. Но все пак имаше някакъв ред в него", споделят пътешествениците. 

Предстоят в по-обикновени места като хостели и къщи за гости носи по-истински преживявания, категорични са пътешествениците. Те се стараят да са по-близо до природата, предпочитат по-малките места, оценяват тишината, спокойствието и чистия въздух.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама