Британските власти бавят подновяването на визата на Роман Абрамович

08:40, 21 май 18 / Свят 25 827 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британските власти бавят подновяването на визата на руския олигарх и собственик на футболен клуб "Челси" Роман Абрамович, съобщи БНР, като цитира медии на Острова.

Отсъствието на собственика на "Челси" беше видимо на трибуните в събота, когато отборът спечели Купата на федерацията. Източник, близък до 51-годишния руски милиардер, беше цитиран от медиите, че визата му е в процес на подновяване, но това отнема по-дълго време от обичайното. Това се случва на фона на обтегнатите британско-руски отношения след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал в Солзбъри.

Министърът по въпросите на сигурността Бен Уолъс заяви, че министерството му по принцип не коментира индивидуални случаи, а от офиса на Абрамович казаха, че не обсъждат лични въпроси с медиите. Забавянето обаче, несъмнено повдига въпроса дали то няма връзка с влошените отношения.

Британските медии отбелязват, че Абрамович изглежда ръководи бизнеса си в Русия без значителна намеса от Кремъл, което предполага, че е в сравнително близки отношения с Владимир Путин. Абрамович е 13-ият най-богат човек във Великобритания и притежава къща на Kensington Palace Gardens - най-скъпата улица в Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама