Актриса обвини Люк Бесон в изнасилване

12:20, 21 май 18 / Любопитно 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският режисьор Люк Бесон е поредният кинодеец, набеден за „сексуален хищник“. 27-годишна актриса обвини носителя на „БАФТА“ в изнасилване, а органите на реда в Париж се заеха с разследването по случая.

„Люк Бесон категорично отрича тези фантастични обвинения. Ищецът е някой, когото той познава, но към когото никога не се е държал неуместно", категорично заяви адвокатът му Тиери Марембер пред АФП. Той сподели в заявлението още, че клиентът му е паднал от стола, когато е чул в какво го обвиняват.

Според радиоканала Europe 1, който пръв разпространи новината, предполагаемата жертва на сексуален тормоз е бивша приятелка на режисьора. Тя твърди, че Бесон най-вероятно я е дрогирал, тъй като „изпила чаша чай, след което й прилошало и изгубила съзнание“.

След като се събудила, осъзнала, че е била изнасилена. Случката се разиграла в хотел Bristol във френската столица. По това време актрисата и създателят на блокбъстърите „Люси“ и „Петият елемент“ са били заедно от две години, а тя признала в ефир още, че се е чувствала притисната да има интимни отношения с него по професионални причини.

По последни данни, Люк Бесон е извън страната и полицаите все още не са успели да го разпитат.

По време на церемонията по награждаването в рамките на 71-то издание на кинофестивала в Кан случаят не бе подминат. Италианската актриса Азия Ардженто, която е един от идейните двигатели на активисткото двжиение #MeToo, заяви, че знае за обивението срещу Бесон от осем месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама