Училищата са готови за провеждане на матурите

11:51, 20 май 18 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият зрелостен изпит по български език и литература за 12 клас ще е в понеделник. Училищата трябва да са подготвили и гарантирали сигурност в изпитните зали до неделя вечерта.
Проверени са всички камери, които работят в залите, в които ще се провеждат държавни зрелостни изпити. Учителите са инструктирани – 70 души, които ще осигурят добрата възможност за провеждането на изпити. Освен това е проведен инструктаж с учениците от 7-ми и 12-и клас.“, заяви за ТВ Европа директорът на 119 училище „Академик Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов.

Окончателното запечатване на помещенията, в които ще се проведат изпитите, започна от петък. По време на запечатването на залите е необходимо и присъствието на родител
При провеждането на зрелостните изпити, всяка година се добавят нови мерки за сигурност. С въвеждането на модули по време на изпитите ограничихме преписването и тази година мерките ще са същите както миналогодишните, съобщи в петък министърът на образованието Красимир Вълчев.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература започва в 08:00 часа в понеделник. Авторът и произведението за 41-ия въпрос ще бъдат обявени по Българското национално радио в 08:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама