Нападение срещу православния храм в чеченската столица Грозни

22:51, 19 май 18 / Свят 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Православната църква в Грозни "Архангел Михаил" беше атакувана от четирима нападатели, които са били ликвидирани при ответна операция на полицията. При нападението са убити двама полицаи от охраната на храма и двама са ранени, убит е и един цивилен гражданин, съобщиха правоохранителните органи на Чеченската република, предаде ТАСС.

Президентът на Чечня Рамзан Кадиров заяви: "Разполагаме с оперативна информация, че бойците са получили заповед за нападението от западна държава. Нападателите са използвали огнестрелни оръжия и ножове, но са разполагали и с брадви и коктейли „Молотов“.

"Най-страшното е, че престъплението е извършено през благословения месец Рамазан, когато са забранени всички разпри, войни и убийства. По кощунствен начин западните поръчители са решили да дестабилизират обстановката в Чеченската република, да предизвикат страх у жителите и гостите и да създадат изкуствена нестабилност в региона", смята той.

Атаката подчертава предизвикателства пред сигурността в Русия, тъй като се готви да бъде домакин на Световното първенство по футбол следващия месец. Провинциалната столица няма да бъде домакин на каквито и да било игри по време на Световната купа, но египетският отбор планира да го използва като тренировъчна база.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама