Срещата между Меркел и Путин в Сочи

08:41, 19 май 18 / Свят 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Канцлерът на Германия Ангела Меркел се срещна с руския президент Владимир Путин в черноморския курорт Сочи. Двамата не се срещат често лице в лице, особено след като Русия окупира Крим.

Този път обаче те имат няколко общи теми за обсъждане и дори сходни възгледи по някои въпроси.
В навечерието на визитата си тя разкри пред журналисти, че планира да обсъди с президента на Русия ключови въпроси от международния дневен ред. „Ще говоря с президента на Русия (Владимир Путин) за споразумението с Иран, за Сирия и за ситуацията в Украйна”, заяви канцлерът на федералната република.

По-рано говорителят на Путин - Дмитрий Песков заяви, че по време на на преговорите с Меркел Владимир Путин няма да повдига въпроса за санкциите. Известно е, че въпреки желанието на немския бизнес да възобнови отношенията си с Русия, въпросът за санкциите е прерогатив на целия ЕС.

Друга важна тема за разговорите между двамата е и газопроводът Северен поток две, като се знае, че според Меркел проектът не би могъл да бъде осъществен без ясната роля на Украйна, като транзитен коридор на газ. След построяването на газопровода Северен поток две преносът на газ през Украйна трябва да продължи. Следващата стъпка трябва да бъде разполагане на умиротворителни мисии в Украйна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама