Участието на Дел Потро в "Ролан Гарос" под въпрос, Шарапова се цели нависоко

16:50, 18 май 18 / Спорт 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро може да пропусне „Ролан Гарос“, заради травма степента, на която все още не е известна, съобщава БНР. Кулата от Тандил бе принуден да напусне корта предсрочно във втория сет на двубоя си срещу Дафид Гофен при резултат 2:6, 5:4 заради проблем в левия крак.

"Състоянието на крака ми ме безпокоеше, затова реших да се откажа в края на втория сет. Сега предстои лекарите да преценят състоянието ми. Ще премина изследвания и ще се опитам да взема правилното решението за бъдещето ми", коментира Дел Потро. 

Руската тенисистка Мария Шарапова иска да се представи добре на турнира в Рим, който е от категория „Премиер 5“, за да може да влезе след 32-те поставени за „Ролан Гарос“, който започва на 27 май. Снощи Шарапова се наложи с 6:3, 6:4 над Дария Гаврилова (Австралия) и се класира на четвъртфиналите, където я очаква миналогодишната шампионка от турнира от Големия шлем в Париж Елена Остапенко.

„Харесва ми как се сражавам на корта. Това е чувство, което трудно се описва с думи, но ми допада начинът, по който играя. Очевидно моята цел е да попадна сред поставените на „Ролан Гарос“. Но не мисля, че това само по себе си ще ми позволява да печеля лесно срещите си. Трябва да бъда готова за трудни първи кръгове и за тежки следващи мачове“, коментира пред сайта на WTA бившата приятелка на Григор Димитров, която е 40-а в световната ранглиста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама