Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства срещу него

11:30, 18 май 18 25 775 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Софийски градски съд продължават разпитите по делото за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. В съдебната зала се яви братът на обвиняемия Йоан Матев - Марсел, който отведе разследващите до ножа, с който в извършено убийството. Той е ключов свидетел по делото, тъй като според разследващите именно на него Йоан е разказал за убийството.

В съдебната залата обаче стана ясно, че Марсел ще се възползва от правото си да не свидетелства срещу брат си, съобщи БНТ. 

Процесът срещу Йоан Матев започна по същество през април. През ноември 2017 г. прокуратурата внесе обвинителния акт срещу него за извършено убийство по особено мъчителен начин.

Йоан Матев е обвинен за това, че на 2-ри юни 2015 г. В 11:43 часа в Борисовата градина в София, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Матев избяга от мястото на престъплението и изцяло промени външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието.

Припомняме, че при предишното си заседание съдът разпита приятелката на Георги - Лора, която разказа пред магистратите детайли около смъртта на убития младеж. По думите й, след нападението съученичка на Йоан Матев е изпратила бележка с информация, в която се описва как в деня на убийството обвиняемият е закъснял за училище, преоблякъл се, а след това по настояване на директорката, бил принуден да си извади извинителна бележка, въпреки че нямало такава практика в училището.

Родителите на убития Георги Игнатов настояват за кръвнина в размер на 400 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама