Цветанов се срещна с Бзежински в Братислава

10:30, 18 май 18 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с Иън Бзежински, който е старши изследовател в Атлантическия съвет във Вашингтон в рамките на международния форум за сигурност „ГЛОБСЕК“ в Братислава. Срещата се състоя по време на панела “Западът и Русия: справяне с предизвикателствата”.

"С него обсъдихме предизвикателствата в геостратегическото пространство пред евроатлантическите партньори. Запознах колегата Бзежински с успеха на Срещата на върха на ЕС и Западните Балкани в София. На свой ред той ме поздрави за този акцент върху региона на Българското председателство и подчерта, че подобно внимание и присъствие на Европа в Западните Балкани е правилният път за запазване на спокойствие и просперитет в региона и предотвратяването на геостратегически вакуум", сподели Цветанов в личния си профил.

На форума в словашката столица ще бъдат обсъждани въпроси от сектор „сигурност“, работата на специалните служби, сътрудничеството в борбата с тероризма, геостратегическата ситуация и предизвикателствата пред международната система.
Сред говорителите на конференцията "ГЛОБСЕК" са Майкъл Чертов – бивш секретар по вътрешната сигурност на САЩ, посл. Фолганг Ишингер - председател на Мюнхенския форум за сигурност, посл. Томас Валашек - директор на „Карнеги Европа“ и Н.Пр. Томас Гремингер - генерален секретар на ОССЕ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама