Вежди Рашидов стана почетен професор на УНИБИТ

18:20, 17 май 18 / Култура 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Видни представители на научната, културната и дипломатическата общност изпълниха днес най-голямата зала на Университета по библиотекозание и информационни технологии (УНИБИТ), за да поздравят Вежди Рашидов за удостояването му със званието почетен професор.

Академичният съвет с пълно единодушие реши високото звание да бъде присъдено на един уникален творец, каза в приветствието си ректорът на УНИБИТ проф. Стоян Денчев, който връчи отличието.

За церемонията днес председателят на парламентарната Комисия по култура и медии Вежди Рашидов получи поздравителни адреси от министър-председателя Бойко Борисов, от президента Румен Радев, от председателя на парламента Цвета Караянчева, от Българската академия на науките, от главния прокурор Сотир Цацаров, от проф. Стефан Данаилов, от Синдиката на учителите, от държавни институции и творчески организации.

Близо 300 представители на висши учебни заведения, академици, дипломати, депутати, художници, синдикалисти, политици, творци от различни области, чуждестранни гости, както и студенти приветстваха Вежди Рашидов за поредното високо отличие. Проф. Стоян Денчев държеше в ръка уникалния жезъл на УНИБИТ, изработен през 2006 г. от самия лауреат. Рашидов благодари за признанието като подари на института свой акварел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама