400 нови линейки ще бъдат закупени за спешна помощ

12:00, 17 май 18 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предвижда се обновяването на 170 филиала и 34 болници със средства, предоставени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

''Всички филиали към Центровете за спешна медицинска помощ ще получат средства. Те са общо 170 към 27 пункта и 34 болници. Там ще се извършват строително-монтажни дейности'', обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Ще бъдат обновени и над 400 линейки.

„Ако цените позволят при заявената тръжна процедура, могат да се закупят и повече. Целта да се закупят 400 линейки, напълно оборудвани, които да бъдат в помощ на работещите в Центровете за спешна медицинска помощ и техните филиали. Това реално са единствените средства 163 мил. лв., които достигат пряко, а не по „меки мерки“, в инфраструктура за здравеопазване. Бързаме, за да могат да минат всички процедури“, допълни Нанков. Той добави, че това е важен проект за всички българи.

„В този програмен период Европейската комисия, както в сектор „Води“, така и в сектор „Здравеопазване“, условието беше „пари срещу реформи“. Имаме стратегия за реформа в сектор „Здравеопазване“. Перспективно се насочи ресурсът към спешната помощ“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама