Меркел, Макрон и Мей дойдоха в НДК пеша, Борисов ги посрещна (СНИМКИ)

10:35, 17 май 18 / Политика 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент Емануел Макрон, английският премиер Тереза Мей и германският канцлер Ангела Меркел пристигнаха пеша в НДК на срещата на върха. Българският премиер Бойко Борисов ги посрещна. 

"Искам да благодаря на Борисов за прекрасната организация, която имаше тук снощи. Занимахме се с иранското споразумение. Всички в ЕС са на мнение, че то не е съвършенно, но трябва да останем в него", каза Меркел. 

"Имаме съвместна позиция по отношенията със САЩ. Как трябва да отвърнем реципрочно на ограниченията, които се поставят пред нас. Днес ще се занимаем с темите за Западните Балкани", каза още германският канцлер. 

"Няма нещо, което да не съм обяснил и очаквам да намерим решение. Макрон също обеща като се прибере с експертите на Меркел да работят по въпроса за превозвачите. Това, че всички разбират колко са важни Западните Балкани е добър знак. Тук са и Вучич и Тачи. Бърнабич ще бъде тук, за да продължим всеки един диалог", каза българският премиер пред журналисти. 

По въпроса за спора за името на Македония премиерът заяви, че "колкото по-малко се коментира въпроса, толкова по-бързо има възможност да се реши той".


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама