Как да се преборим с хроничното безсъние

11:30, 20 май 18 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


На всеки се случва да има проблеми със съня - от невъзможност да заспи до необяснимо будене по никое време през нощта. Всичко това може да се дължи на много фактори от ежедневието, но едно е сигурно - нарушава нормалното ни функциониране и води до умора.

Има и някои неща, които според The Guardian, цитирани от money.bg може да направим, за да подобрим съня си.

Обстановката
Важно е да създадем благоприятна обстановка за сън  в спалнята. Това означава, че в стаята трябва да бъде максимално тихо и тъмно. Много важно е да използваме леглото само за сън и секс.

Което автоматично изключва ползването на лаптопи и телефони в леглото. Да, и гледането на телевизия.

Стимуланти
Ако имаме проблеми със съня, трябва да избягваме употребата на кофеин и енергийни напитки. Пиенето на алкохол преди лягане също трябва да бъде редуцирано - то забавя метаболизма и затруднява организма като цяло.

Добавки
Магнезият е всичко, което ни трябва. Той намалява усещането за стрес и действа отпускащо върху мускулатурата. Освен от таблетки, можем да си набавим магнезий и от черен шоколад, сусам, тиквени семки и други.

Активност
Здрав дух, в здраво тяло, нали? Трябва да бъдем физически активни, за да изразходваме енергия. Плуване, тичане, фитнес и всяка друга дейност е добре дошла. Разбира се, не трябва да ги правим непосредствено преди лягане.

Все пак, ако невъзможността да си набавим качествен сън продължава прекалено дълго, трябва да се посъветваме с лекар, за да ни предпише необходимите медикаменти. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама