„Бригада Нов дом“ подава ръка на баба и внуче, които живеят в лишения (СНИМКИ)

16:05, 17 май 18 / Любопитно 25 879 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В новия епизод на „Бригада Нов дом“ довечера водещата Мария Силвестър ще прекрачи прага на дом, в който са гостували редица изпитания, а овехтелите мебели навяват спомени за загубата на близки хора. В жилище от 40 квадрата живеят сами баба и внучка, които ще трогнат зрителите с любовта и грижите една за друга, с които двете превъзмогват болката от миналото.

Добринка Папанова е жена на 63 г., чиято съдба й отрежда да отглежда внучката си Владимира сама. Преди 9 години дъщеря й забременява, но мъжът до нея я оставя, когато е два в петия месец. Ражда се Влади, която до ден днешен не познава баща си. След няколко години самотната майка среща друг мъж, от когото ражда момиченце - Милена. Добринка и съпругът й гледат новороденото, докато дъщеря им е задържана в болницата заради усложнения след раждането. След няколко часа в неизвестност, телефонът иззвънява и на родителите е съобщена най-лошата вест. За секунди баба Добринка се превръща в майка на двете си внучки.

Постепенно бащата на малката Милена се отдръпва от семейството, докато напълно изчезва и взима със себе си своето дете. Днес Добринка прави всичко по силите си, за да запълни празнината в живота на Влади. Признава, че вижда тъгата в очите на малкото момиче, когато връстниците й са със своите родители. И макар че баба Добринка не може да промени миналото, тя непрекъснато търси начини да осигури бъдещето и светло настояще за детето си. Работата на пълен работен ден не може да се съчетае с грижите за Влади, а средствата не достигат.

В малкото софийско жилище на Добринка и Влади цари тъмнина и страданието изглежда пропито в олющените стени. В тесните стаи трудно могат да се разминат двама души, а някои от мебелите са на 40 години. Дограмата никога не е сменяна и е изгнила, което създава много проблеми през студените месеци. Банята е в окаяно състояние и има нужда от основен ремонт, като цялата мебелировка има нужда от подмяна. Влади мечтае за малко – за розова стая и бюро, на което да пише домашните си.

Трогнати от историята на баба и внучка, Мария Силвестър и бригадата на Караджов виждат начин да направят двете щастливи, като преобразят скромното жилище на Добринка. Екипът на „Бригада нов дом” вярва, че всеки има право на щастие и дом, с който да се гордее. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама