Борисов: Трябва да се работи за увеличаване на доходите на хората

11:25, 16 май 18 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трябва да се работи за увеличаване на доходите на хората и правителството работи и със синдикатите, и с работодателите в тази насока. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на срещата му с президентите на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" и двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“ - Любослав Орбович, Пламен Димитров и Димитър Манолов, съобщиха от правителствената информационна служба. 

„Крайната цел е по-добро възнаграждение, повече пари да остават при работещите“, каза Борисов.

На срещата, която беше фокусирана върху социалния аспект при интеграцията на страните от Западните Балкани, присъства и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който подчерта важността на сътрудничеството между страните от региона. Акцент беше поставен и върху усилията и ангажираността на България за европейската интеграция на региона, а като ключови фактори за това бяха посочени проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност.

След срещата с премиера КТ "Подкрепа" и КНСБ обявиха, че подкрепят основните искания на транспортния бранш по пакета за „Мобилност“,. Те обаче са поискали в компромисните текстове да се договорят по-дълги почивки и еднакво заплащане с колегите им в съответната държава, обясниха Пламен Димитров и Димитър Манолов, съобщи БНР.

„Не девет часа задължителна почивка трябва да бъде гарантирана, а единайсет часа. И второто много важно нещо, което казахме на премиера Борисов, заплащането на шофьорите да е според установените минимални стандарти за страната, където се извършва дейността“, заяви Димитров.

„Те трябва да получават съответното възнаграждение такова, каквото биха получавали, ако са работници на съответната държава. Има едно минаване, нека да го кажем, през средата, удовлетворяване на всички изисквания и това е нещо, което ние предлагаме“, каза Манолов.

Президентите на синдикатите връчиха на премиера обща декларация на професионалните съюзи от Балканския регион, в която се подкрепя европейската им перспектива и се настоява да участват в процесите по евроинтеграция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама